Aktuelt

Stevns Klint Arrangementer og Events

Aktuelt

Her finder du vores kommende arrangementer. Du kan finde alt fra klassiske koncerter til oplevelser for børn og meget mere. Selvfølgelig med masser af faglig viden og inspiration fra Stevns Klint og verdensarven.

Fuglestue

Fuglestue

Dato | Lørdag d. 23. og søndag d. 24. september
Tidspunkt | Kl. 11.00 - 15.00
Pris | Gratis
Hvor | Boesdal Kalkbrud

Er du optaget af fugle? Ved du at en mursejler kan flyve frem og tilbage mellem her og Mozambique uden at røre jorden en eneste gang?

Fuglestue er en installation man kommer ind i, et slags telt uden tag - en ramme der åbner udsyn til himlen, men afskærer landskabets horisont. I denne struktur bliver himlen scenen og fuglene det der fanger øjet.

I installationen undersøger performer Helga Rosenfeldt-Olsen verden fra fuglens perspektiv. Hun inviterer til samtaler og interaktioner der leger med tanken om hvordan verden kan se ud fra himlen.

Fuglestue er samtidig en indsamlingsstation, et sted du kan komme og fortælle hvis du har en god fuglehistorie, et sted hvor du kan dele din passion for fugle. Fortællingerne optages og kan indgå som en del af WunschMachines kommende vandreforestilling om fugle som har premiere i efteråret 2024.

Fuglestue er åben fra kl. 11-15, du skal ikke bestille tid eller noget, du kan bare komme forbi, den henvender sig til alle der elsker fugle, fra passionerede ornitologer til nysgerrige børn.

Stevns Klint, Stevns Klint Experience, Højerup Kirke, UNESCO, Kgs. Nytorv
Foto: Rudy Hemmingsen

Vores verdensarv = Vores fortid og fremtid

Dato I August
Sted I Boesdal Kalkbrud

UNESCO har valgt København som Arkitekturhovedstad 2023.
De danske og grønlandske verdensarvssteder bidrager til fejringen med en udendørs fotoudstilling på Kgs. Nytorv i det centrale København fra lørdag den 1. til fredag den 30. juli 2023.

Rigsfællesskabets Verdensarvsforening er gået sammen om fotoudstillingen, der med 54 fotostativer når hele vejen rundt om rytterstatuen af Christian 5. og har et særligt fokus på verdensarv og arkitektur.

Fra Stevns Klint deltager vi med 18 smukke fotografier, der viser klinten og den arkitektur, der knytter sig til den, fra Rytterskolen, Højerup Gl. Kirke og til Stevns Klint Experience.

Vores bidrag til udstillingen er blevet til i et samarbejde mellem Stevns Klint Experience/Verdensarvskontoret og fotograf Rudy Hemmingsen med uundværlig støtte fra Stevns Kommune og Stevns Turistforening.

Stevns Klints bidrag til udstillingen er flyttet til Boesdal Kalkbrud, hvor den kan opleves i Den Lille Lade i hele august måned.

Barselscafé, Stevns Klint Experience, Oplevelser med små børn

Barselscafé i unikke omgivelser


Stevns Klint Experience inviterer til barselscafe, leg og hygge i smukke omgivelser. Vi indretter et område i cafeen (kalkrummet) til barselcafé og legerum den sidste torsdag i hver måned.

Vi dækker op med liggeunderleg, legetøj og der er mulighed for at købe kaffe, kage og frokost i vores café. Der vil være bleer og vådservietter tilgængeligt på badeværelset.
Inviter mødregruppen, fædregruppen eller mød nye mennesker til barselscaféen.

Senere på året vil der være mulighed for at deltage i særarrangementer i forbindelse med barselscaféen.

Dato | D. 28. september, 26. oktober, 30. november
Tidspunkt | Kl. 10.00 - 12.00
Pris | Gratis
Hvor | Caféen, Stevns Klint Experience

Boesdal Kalkbrud, Stemmer fra Stevns, Aktivt kalkbrud

Minderne graves frem

Fortælledag om Boesdal Kalkbrud i Stevns Klint Experience

Søndag d. 1. oktober kl. 10-12 inviterer Stevns Klint Experience og Verdensarvskontoret til fortælledag, hvor vi sammen skal ”grave” minderne frem, fra dengang Boesdal var et aktivt kalkbrud.
Har du selv arbejdet i bruddet, eller kender du én som har? Så kom og del din historie – ingen fortællinger er for store eller for små.

På fortælledagen d. 1. oktober, vil der være mulighed for at dele sin historie med andre, der også har minder fra kalkbruddet. For at få hukommelsen lidt på gled, serverer Stevns Klint Experience kaffe og kage, og ønsker at skabe et hyggeligt rum for minderne at spire i.

Fortælledagen er første spadestik til dét, der skal ende ud i en lydvandring, som skal være med til at sikre Boesdals Kalkbruds historie i fremtiden – fortalt af de mennesker, som har oplevet det aktive kalkbrud. Lydvandringen hedder ”Stemmer fra Boesdal”, og vil være klar for publikum til 1. marts 2024.

”Det sker virkelig tit, at her dukker folk op med minder, fra dengang bruddet var aktivt ”, siger Nana, formidlingskoordinator ved Stevns Klint Experience ”de historier må bare ikke gå i glemmebogen. Og minder lever jo videre, når de bliver fortalt. Så nu håber vi at vi kan lokke historierne ”fri fra kalken” og bevare dem for eftertiden – fortalt af dem, som har oplevet det.”, forsætter Nana.

For at hjælpe til at lokke minderne frem, starter vi med en ’Lyn-fortælling’, hvor alle får mulighed for at dele deres historie, og måske komme i tanke om et minde, som har været ’glemt væk’. Til den del hjælper Helga Rosenfeldt, som også senere på dagen vil invitere til interview, hvis man har lyst til at dele sine fortællinger på bånd. Herefter går snakken frit.

Af hensyn til kagebageren beder Stevns Klint Experience om at deltagere melder sig til senest d. 27. september. Men alle er velkomne - også uden tilmelding.

Tilmelding sker ved at skrive til formidlingskoordinator Nana Legh-Smith på nana@stevnsklint.dk eller på telefon 3034 2279

Om lydvandringen ”Stemmer fra Boesdal”

“Stemmer fra Boesdal” er en del af det store projekt “Verdensarv som Løftestang”, der har fået støtte fra Realdania og Nordea-fonden og udføres i samarbejde mellem Stevns Kommune og Stevns Klint Experience/Verdensarvskontoret.

”Stemmer fra Boesdal” skal gøre de personbårne fortællinger, der gemmer sig i Boesdal Kalkbrud, tilgængelige for nutidens besøgende i en flot oplevelse, hvor fortællingerne og fortællerne bliver nærværende, lige der hvor de hører til.

Bag udviklingen af lydvandringen står Helga Rosenfeldt fra WunschMachine, som også var medskaber på ”KnallertKoreografier”, hvor unge lokale lavede en performance i Boesdal Kalkbrud, mens gæsterne lyttede til deres personlige fortællinger i hovedtelefoner. Med ”Stemmer fra Boesdal” vil hun sætte fokus på de lokales fortællinger fra Boesdal.

Helga Rosenfeldt fortæller om lydvandringen:
”De autentiske stemmer bliver indlejret i et sanseligt lydunivers, der bliver sat sammen, så det kan opleves i fællesskab på iscenesatte vandringer i det nærmest magisk forladte kulturlandskab i Boesdal Kalkbrud.”

”Stemmer fra Boesdal” får premiere d. 1. marts 2024, hvor alle deltagere selvfølgelig vil blive inviteret med.

Program

Kl. 10.00: Ankomst
Kl. 10.10: Velkomst og introduktion ved Tove Damholt og Nana Legh-Smith Kl. Kl. 10.30-11.00: Lyn-fortællinger ved Helga Rosenfeldt
Kl. 11.00-12.00: Udveksling af historier og interview ved Helga Rosenfeldt

*Deltager bedes på dagen udfylde en GDPR-seddel, hvorved der samtykkes til at lydoptagelser og eventuelle fotomateriale må anvendes i projektet ”Stemmer fra Boesdal”.

Dato I Søndag d. 1. oktober
Tidspunkt I Kl. 10.00 - 12.00
Hvor I Stevns Klint Experience

Bliv opdateret

Hvis du ønsker at holde dig orienteret om kommende arrangementer, workshops og temaaftener, anbefaler vi at du tilmelder dig vores nyhedsbrev.

Kulturoplevelser og formidling

Events i Stevns Klint Experience har til formål at samle og inspirere mennesker i nye fællesskaber.

Vi tilbyder store oplevelser i unikke rammer med et særligt fokus på diversitet. Nøgleordet for alle events er kvalitet - uanset om det drejer sig om et lille "kom og deltag" pædagogisk børne-arrangement eller en international live koncert med prominente kunstnere.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev