Arkitektur

Et moderne forsamlingshus

Stevns Klint Experience, kalksten

Stevns Klint Experience er opført på kanten af Boesdal Kalkbrud ved Stevns Klint og indviet i oktober 2022. Boesdal Kalkbrud var et aktivt kalkbrud indtil 1978.

Gudesmuk bygning

Oplevelsescentret rummer først og fremmest fortælling om den Femte store Massedød og derudover tilbyder Stevns Klint Experience et spændende kultur- og idrætsprogram. Kulturarrangementerne spænder fra klassiske og rytmiske koncerter til populærvidenskabelige foredrag med et særligt fokus på geologi og Verdensarven.

Bygningen er tegnet af Praksis Arkitekter, som senest blev præmieret med prisen ”Københavns smukkeste” for Ny Østergade 30. Tegnestuen har også høstet international anseelse for renoveringen af Maltfabrikken i Ebeltoft. Arkitektvirksomheden er bosat i Tåsinge - en lille, landfast sydfynsk ø meget tæt på Svendborg.

Bygningen er samlet på knap 1.500 kvadratmeter, hvoraf udstillingsrummet er på 520 m2 fordelt på Klintesalen og Verdensarvssalen.

Mød Mette Tony og Mads Bjørn Hansen, stifterne af Praksis Arkitekter i Troense. Her fortæller de om tilblivelsen af Stevns Klint Experience - med udgangspunktet i individuelle og stedsbundne løsninger.

Kæmpe klinteblok

I Klintesalen står en blok kalk fra Sigerslev Kridtbrud. Blokken vejer 34 tons og er hejst ned i bygningen, før der kom tag på. Den store blok er skænket af OMYA A/S.

25 forskere fra Tyskland, Holland, Belgien, USA og Danmark har hjulpet med at grave historierne frem. Seks museer, to universiteter og en række private samlinger har lånt eller foræret genstande til udstillingen.

Steen Bonke Sørensen, Direktør Stevns Klint Experience fortæller her begejstret om bygningen, som rummer fortællingen om Den femte store Massedød