Børnefamilier

Familien - et af naturens mesterværker

Børnefamilier

På Stevns Klint Experience ved vi godt at børnefamilier indimellem kan bruge en ekstra hånd. Derfor har vi lavet et særligt område her på hjemmesiden, hvor vi fokuserer på steder og oplevelser, som kan noget særligt i forhold til familietid.

Mest børnevenlige lokaliteter

Vi har samlet en række af vores Perler, som udover at byde på dejlige naturoplevelser, også leverer trygge og sikre lege- og fritidsaktiviter med børn.

Boesdal Kalkbrud

En tur i Boesdal Kalkbrud er en særlig oplevelse, hvor man står midt i en blanding af industrihistorie, kultur og natur. Boesdal er et af de eneste steder, hvor du kan gå 'gennem' klinten og ud til havet, i den åbning, hvor der tidligere blev fragtet kalk ud til skibene.

Fiskeleret er ikke synligt her i Boesdal, men man kan tydeligt se de smukke flintebånd, der bugter sig gennem kalklaget, særligt ved den græsbelagte amfiscene.Den spektakulære pyramide i bunden af bruddet var oprindelig et kalklager. Selvom pyramiden syner lille i det store landskab, måler den 20 meter fra top til bund.

Holtug Kridtbrud

I mere end 100 år blev der brudt kridt i Holtug, men siden 1972 har bruddet stort set stået urørt. I dag fremstår det som et helt særligt naturområde, Natura 2000, der er et EU-beskyttet område. Man kan gå en tur ned gennem bruddet og ud til vandet - stierne kan være glatte, så vi anbefaler at du medbringer fornuftigt fodtøj.

Kridtbruddet er hjemsted for mange truede og fredede dyre- og plantearter. Pas derfor særlig godt på stedet - gå kun på stierne og pluk ikke planterne. Med lidt held kan du se stor vandsalamander og planten gyvelkvæler, som er på den såkaldte rødliste - en liste over de plantearter, der risikerer at uddø i Danmark, hvis ikke vi giver dem særlig beskyttelse.

Stevns Fyr

Flagbanken ved Stevns Fyr er med sine 41 meter over havet det højeste punkt på Stevns Klint.

Stevns Klint fungerer ikke blot som maritimt pejlemærke, men også som navigation for et stort antal trækfugle. Det giver nogle helt særlige oplevelser forår og efterår, men der er generelt gode muligheder for at se på fugle hele året.

Fyret og boligen er fra 1818, og først i 1878 blev det høje fyr opført. Det er bygget af kridtsten, skåret ud af Stevns Klint - dengang man gerne måtte skære og hugge i klinten. Fyret er stadig i brug og lyser op,når mørket sænker sig.

Højerup

Højerup er et af de bedste steder at opleve Fiskeleret og Stevns Klint. Og det var netop i Højerup, at den amerikanske geolog,Walter Alvarez tog de afgørende prøver af Fiskeleret, for at bevise sin teori om, at det var en asteroide, der var med til at udslette dinosaurerne.

Under et stort klinteskred i 1928, styrtede Højerup Gl. Kirkeskor og en del af kirkegården i havet. Kirken er efterfølgende blevet sikret mod yderlige nedstyrtning.Dér, hvor koret var før, er nu en udsigtsterrassemed en spektakulær udsigt over Østersøen og verdensarven.

Om sommeren er der guidede verdensarvsture fra Højerup.

familie på vandretur

Gode picnic-steder

Bøgeskov Havn

Bøgeskov Havn er en lille fiskeri- og lystbådehavn, som førhen var havnen udskibningssted for korn, grøntsager og fisk fra Stevns - til torvene i Køge og København. Nu er her legeplads, bålsted og et spisested, Traktørstedet Gjorslev Bøgeskov. Ved traktørstedet er der adgang til den smukke Gjorslev Bøgeskov, hvor der især i for- og efteråret, er et rigt fugleliv.

Stevns Fyr

Den hyggelige stemning og smukke udsigt ved Stevns Fyr, indbyder til at tage madpakken eller eftermiddagskaffen med og nyde ved et af bordebænke-sættene eller på et tæppe på græsset.

Boesdal Kalkbrud

Ved Stevns Klint Expierence er der også mulighed for at nyde medbragt mad på pladsen foran centret. I selve kalkbruddet kan man spise den medbragte mad i den overdækkede Stål-lade.

Steder med is

Små hjerter kan også føle store ting, siger Grisling i en af historierne om Peter Plys. Og is er en stor ting -også på Stevns Klint, hvor du har mulighed for at købe is her:

  • Bøgeskov Havn
  • Højerup
  • Stevns Fyr
  • Boesdal Kalkbrud
  • Rødvig
Far og datter Stevns Klint

Klintebus

Vandreturen langs Stevns Klint er en smuk og betagende naturoplevelse. Men derfor kan små ben og korte fødder godt køre træt. Så giv et vink – så stopper Klintebussen og tager jer med.

Klintebussen kører pendulfart mellem Rødvig og Bøgeskov Havn fra sidst i juni til og med august.

Bussen er gratis og du må gerne tage barnevogn med. Hunde må også gerne komme med, så længe de ikke er til gene for dine medpassagerer. Se køreplanen for mere information.

Sheltere

Der er overnatningsmulighed i shelters flere steder på Stevns Klint.

Boesdal Kalkbrud

I bunden af kalkbruddet mod vest,er der to sheltere med plads til fire personer - og en primitiv lejrplads med bålplads. Der må ikke slås telte op i bruddet. Ved shelterne er der et muld-toilet - ved parkeringspladsen er der et almindeligt toilet og adgang til vand.

Sheltere bookes via fritidsguiden.dk

Mandehoved og Holtug Kridtbrud

Du finder også sheltere ved Mandehoved og Holtug Kridtbrud, hvor du også kan opleve en 250 år gammel, seks meter lang og otte tons tung egetræsstamme, vækket til live efter den er blevet udformet, som den sagnopspundne Klintekonge.

Strand og badning

Ved Stevns Klint er der muligtat nyde en dukkert– også med små børn – da strandene her er ret lavvandede. Du finder bademuligheder ved Rødvig og Bøgeskov Havn.