Oplevelser

Portalen til fortællinger om verdensarven, vild natur og smukke vandreture

Barn i Stevns Klint Experiences udstilling.
Kalkstennen i Verdensarvs rummet

Stevns Klint Experience

Stevns Klint Experience fortæller historien om, hvordan en kæmpe asteroide for 66 millioner år siden satte kurs mod jorden. Sammenstødet var så voldsomt, at mere end halvdelen af jorden dyrearter, herunder dinosaurerne, blev udslettet. Blandt smukke fossiler, skeletter, digitale spil,, meteoritter og en kæmpemæssig kalkblok, kan du blive klogere på vores alles fælles fortid.

Planlæg dit besøg
Oversigt over Boesdal Kalkbrud

Oplevelser ved Stevns Klint

Der er et væld af oplevelser på Stevns Klint. Du kan fx tage på tur langs Stevns Klint Trampesti, der strækker sig 22 kilometer, helt fra Bøgeskov Havn i nord, til havnebyen Rødvig i syd. Mange steder på ruten går du helt ude, langs den stejle klippekant. Når du besøger Stevns Klint, går du bogstaveligttalt oven på fortællingen om dinosaurernes udryddelse for 66 mio. år siden. Netop denne fortælling, har sat Stevns Klint på UNESCOs liste over Verdensarv.

Udforsk Stevns Klint
Arrangement i Stevns Klint Experience

Aktuelt

Her kan du blive meget klogere på de fantastiske events, sjove arrangementer og forskellige tilbud, der løbende kan opleves ved besøg hos Stevns Klint Experience.

Læs mere
Billeder af Stevnske tærter, serveres i caféen hos Stevns Klint Experience.

Café

I Caféen, inde i Stevns Klint Experience, serverer vi lige det hjertet begærer. Du har du mulighed for at nyde et lækkert måltid af lokale råvarer, en god kop kaffe efter en gåtur på klinten, et velsmagende glas vin eller noget helt fjerde, alt sammen mens du sidder i et topmoderne forsamlingshus. Mens du opholder dig hér, kan du betragte naturskønne Boesdal Kalkbrud.

Se menu, åbningstider mm.
Varer af lokale kunstnere, der sælges i shoppen hos Stevns Klint Experience.

Shop

Når slår vejen forbi shoppen, inde i Stevns Klint Experience, så får du en historie. En historie om Stevns Klint og om den tilhørende verdensarv, igennem nøje udvalgt kunst og design. Vi holder af kvalitet og skønhed. Vores butik er skabt, med en vision om at støtte og fremme det lokale, for at styrke og fortælle om Stevns. Derfor er vores varer hovedsageligt lavet lokale kunstnere.

Se udvalg, åbningstider mm.
Dronebilleder over Stevns Klint Experience

Praktisk information

Der er mange smukke oplevelser at få ved Stevns Klint. Her får du hjælp til, at finde ud af hvor, hvornår og hvordan du bedst oplever Stevns Klint Experience, hvordan du kommer rundt på Stevns Klint og alt der i mellem. Vi vil så gerne give dig en god oplevelse - derfor har vi samlet en del praktiske informationer ét sted, for at gøre det lettere for dig at planlægge dit besøg.

Læs mere om praktiske informationer
Mor og datter i Stevns Klint Experiences udstilling

For børnefamilier

Vi ved godt at børnefamilier indimellem kan bruge en ekstra hånd til planlægningen af den næste familietur. Derfor har vi lavet et særligt område her på hjemmesiden, hvor vi fokuserer på steder og oplevelser, som kan noget særligt i forhold til den familietid.

Bliv klogere
Gruppe der lytter til oplæg i Klintesalen

For grupper

På Stevns Klint Experience laver vi skræddersyede omvisningsforløb for grupper - vi synes nemlig det er godt at undre sig. Når du køber en af vores gruppeprogrammer, kommer du i dybden med den store massedød, som længe var et mysterium.

Udforsk muligheder
Billede fra nytårskur 2024, afholdt i Stevns Klint Experiences udstilling

For virksomheder

Står du og mangler et sted at holde dit næste møde? På Stevns Klint har du mulighed for at afholde dine begivenheder i unikke rammer. Vi har mange spændende muligheder for at afholde møder, konferencer eller andre dags- og aftenarrangementer. Alt sammen afholdt i den lyse, smukke kalkinspireret bygning er der højt til loftet og en smuk udsigt over kalkbrud og havet.

Se tilbud

FAQ

Vigtige retningslinjer
  • Vi elsker cykler - men ikke på Stevns Klint Trampesti
  • Flyvning med drone ved Stevns Klint er ikke tilladt - vi vil gerne passe på vandrefalken
  • Hak aldrig i klinten efter fossiler - kun i nedfaldne blokke
Landcykel

Vi har gjort det nemt for dig at komme rundt på Stevns Klint – på cykel. Med DonkeyRepublics app kan du leje en cykel og komme hurtigt rundt på landevejene ved Stevns Klint.

Læs mere om landcyklen her.

Husk: Vi elsker cykler, men det er forbudt at cykle på trampestien.

Kom rundt med Klintebussen

Klintebussen kører i sommerferien langs Stevns Klint, og stopper ved alle de store attraktioner undervejs. Et gratis tilbud til dig, som gerne vil opleve den unikke Stevns Klint Verdensarv, og de smukke og spændende steder langs klinten.

Læs mere om Klintebussen her.

Mulighed for vandreture

Man siger at alle virkelig store tanker er undfanget til fods. Så kombiner tankevirksomhed med smukke naturoplevelser på Stevns Klint Trampesti. Her et højt til himlen og landskabet langs Stevns Klint, gemmer på store naturoplevelser af en karakter, du kun oplever få steder i Danmark.

Læs mere om vandreruterne her.

Stevns Klint Trampesti

Stevns Klint Trampesti består af 22 kilometer smuk natur, spændende historier og forunderlige attraktioner.

Du kan læse meget mere om Trampestien her.

De 9 perler

Der venter dig virkelig mange oplevelser på Stevns Klint. Naturen her byder på alt fra UNESCO Verdensarv til hyggelige vandreture og spændende kalk- og kridtbrud. Undervejs kan du opleve de 9 perler, oplevelser langs Stevns Klint - som perler på en snor.

Læs mere om de 9 perler her.

Mad og drikke

I vores café, har vi samlet god mad og drikke i et moderne forsamlingshus. Her er der mulighed for at nyde et måltid og en god kop kaffe - eller hvad med et et velsmagende glas vin eller noget helt fjerde?

Se åbningstider, menu og meget andet her.

Shop

Butikken i Stevns Klint Experience har et formål. Når du køber en vare, får du en historie med hjem om Stevns Klint og om verdensarv igennem nøje udvalgt kunst og design. Vi holder af kvalitet og skønhed. Vores butik er skabt med en vision om at støtte og fremme det nære og lokale for at styrke og fortælle om Stevns.

Læs mere om butikkens udvalg her.

Droner

Flyvning med droner, motoriserede fartøjer, fjernstyrede fly og lignende er forbudt ved Stevns Klint.

Forbuddet er indført for at passe på den beskyttede vandrefalk, som yngler i området. Det er fastlagt i fredningen for klinten.

Skal du bruge dronevideo fra Stevns Klint? Find de lovlige videooptagelser og læs mere om droneflyvning på Stevns Kommune hjemmeside.

Telt, shelter og bålpladser

Teltslagning er kun tilladt på lejrpladser.

Du må gerne slå telt op på lejrpladserne ved Mandehoved og Boesdal Kalkbrud. Anvend højst trepersoners telte og camper højest ét døgn ad gangen. Teltslagning er ikke tilladt i Holtug Kridtbrud.

God stil:

  • Fjern alle spor og affald efter dig
  • Nyd naturen uden forstærket musik
  • Brug toiletterne i stedet for naturen

Du kan finde sheltere, bålpladser og teltpladser på friluftsguiden.dk

Flere oplevelser

Der er meget at se og lave ved Stevns Klint, men også resten af Stevns byder på skøn mad, kultur, sport og børneoplevelser. Se bl.a. efter partnerlogoet for Stevns Klint Partnere, så ved du, at de endda arbejder for en bæredygtig udvikling af Stevns.

Du kan finde de mange aktiviteter på SydkystDanmarks hjemmeside.