Perlerne

Oplevelser langs Stevns Klint - som perler på en snor

Stevns Klint

Der venter dig virkelig mange oplevelser på Stevns Klint. Naturen her byder på alt fra UNESCO Verdensarv til hyggelige vandreture og spændende kalk- og kridtbrud. Stevns Klint er også historiske oplevelser og hyggelige havnemiljøer, så Stevns Klint har det hele. Her har vi samlet højdepunkterne, som vi kalder De ni Perler.

Stevns Klint Experience

Stevns Klint Experience ligger med udsigt over Boesdal Kalkbrud. Her kan du opleve interaktive historier om dinosaurernes uddøen og se det tynde lag fiskeler, som har givet Stevns Klint en plads på UNESCOs verdensarvsliste.

Stevns Klint Experience

Boesdal Kalkbrud

Boesdal Kalkbrud er en særlig oplevelse, hvor man står midt i en blanding af industrihistorie, kultur og natur. Boesdal er et af de eneste steder, hvor du kan gå 'gennem' klinten og ud til havet, i den åbning, hvor der tidligere blev lagt flint ud fra opgravninger i kalkbruddet.

Boesdal Kalkbrud

Koldkrigsmuseum Stevnsfort

I næsten fyrre år var Stevnsfortet klar, hvis der skulle udbryde krig mellem øst og vest. Fortet står mere eller mindre som det gjorde, da det lukkede i år 2000. Stevnsforts knap 2 kilometer lange gange, er hugget ud i kalken af Stevns Klint, og var bygget til at modstå atomkrig.

Koldkrigsmuseum Stevnsfort

Rødvig

Rødvig er indbegrebet af charmerende havne- og byliv. Byens vartegn - den store hvide flinteovn blev opført på havnen i 1870. Ovnen blev brugt til at omdanne flint til glasur - til blandt andet porcelæn fra Holmegaard.

Rødvig

Højerup

Højerup emmer af historie. Traktørstedet Højeruplund har været drevet som traktørsted siden 1846 og ikke ret langt derfra, ligger Højerup Gl. Kirke, der mistede sit kor i et klinteskred i 1928.

Højerup

Stevns Fyrcenter

Der er en fantastisk udsigt fra Stevns Klints højeste punkt: Stevns Fyrcenter. Her spejder du ud over Øresund og Sveriges kyst, det flade stevnske kulturlandskab og det militære koldkrigsanlæg ved Stevnsfortet.

Stevns Fyrcenter
Stevns Klint, Bøgeskov Havn

Bøgeskov Havn

Bøgeskov Havn er en lille hyggelig havn med udsigt til både Østersøen og Køge Bugt med plads til fiskerbåde, joller og mindre både. Bøgeskov Havn har også en dejlig og meget børnevenlig badestrand.

Bøgeskov Havn
Mandehoved

Mandehoved

Mandehoved er et særligt biologisk område, og her finder man også rester fra Den Kolde Krig. Mandehoved er desuden kendt for sit gode havørredfiskeri og fra fugletårnet, er der en fantastisk udsigt udover Østersøen, hvor det er muligt at følge årstidernes store fugletræk.

Mandehoved
Stevns Klint

Holtug Kridtbrud

Indtil 1972 blev der gravet kridt og kalk i Holtug Kridtbrud. I dag er bruddet et smukt rekreativt område. Naturen i Holtug Kridtbrud er EU-habitatområde. Derfor er det vigtigt, at planterne ikke plukkes, og at der aldrig hakkes ellers pilles i klinten og fiskeleret.

Holtug Kridtbrud

Hent folderen